Slovakia Ring 2.10 – 4.10.2020 Cena Slovenska

Slovakia Ring 2.10 – 4.10.2020 Cena Slovenska

Za DART racing team sa tohto víkendu zúčastňujú Erik, Milan a Evča. Štart sa mu vcelku vydaril a po niekoľkých kolách doťahoval pred ním jazdiaceho Jána Matisa. Ten jazdil výborne, no v poslednom kole sa ho Erikovi po drobnej chybe podarilo predbehnúť a tak aj došli do cieľa tohto pekného závodu – Erik na 1.mieste v hodnotení Slovenského pohára.
Milan štartoval v triede Ducati Cup, ktorá sa hodnotí na pravidelnosť. Hoci minule v tomto hodnotení nemal šťastie, tentokrát to napravil a závod vyhral nielen na spomínanú pravidelnosť, ale aj na rýchlosť.
Evča doplnila triedu Do 600 a štartovala do závodu z 12-tej pozície. Po peknom štarte sa prepadla o niekoľko miest a závod dokončila na 14-tom mieste celkovo, na 4.mieste v hodnotení Slovenského pohára.
 
V nedeľu prvý nastúpil Milan do závodu Ducati Cup, a na čiastočne mokrej trati zopakoval výsledok zo soboty – prvé miesto v hodnotení pravidelnosti aj na rýchlosť. Týmto a včerajším výkonom si zabezpečil potrebné body v celoročnom hodnotení Ducati Cupu a stal sa víťazom v sezóne 2020.
Erikov závod Nad 600 sa už išiel na suchej trati. V prvej zákrute po štarte stratil Erik tri miesta, ktoré musel pracne doháňať. Každým kolom však zrýchľoval a svoje miesta získaval späť v napínavých súbojoch. Nakoniec sa mu podarilo zajazdiť jeden zo svojich najrýchlejších časov, čo ho pri daných podmienkach a silnom vetre potešilo. Zároveň sa umiestnil na prvom mieste v Slovenskom pohári a zavŕšil tak úspešný rok, kedy sa stal celkovým víťazom Slovenského pohára nad 600 v sezóne 2020.
Posledný závod patril kategórii do 600, kde štartovala Evča z 13-tej pozície. Po pokazenom štarte sa prepadla až medzi kategóriu Twinov, ktorá bola zlúčená do tohto závodu. Odtiaľ sa jej však nepodarilo prebojovať dopredu cez poľských súperov, a s tými nakoniec aj dorazila do cieľa.

Komentáre

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *